+46(0)44-961 00 info@wetlandi.se

Kanotäventyr och övernattning på Humletorkan

KANOTÄVENTYR MED BOENDE I HUMLETORK

Västanå bro - HoljeåledenHumletorkan 06

 

 

 

 

 

Ett paket för upptäckaren med kanotfärd i både Holjeån och Ivösjön. Utöver paddling finns här även möjlighet för vandring på någon av alla naturlederna i området. Bekvämt vandrarhemsboende i Sveriges enda bevarade Humletork. Passar för par, vänner, familjer och olika grupper som vill uppleva så mycket som möjligt av naturen och omgivningarna under dagen men föredrar sova bekvämt i säng under natten. Här finns många olika möjligheter att uppleva och utforska det vackra och omväxlande landskapet.

Vid Västanå Kvarn, 2,5 km från Humletorkan kan ni starta er kanottur i Holjeån. I en djup fåra slingrar sig ån fram genom landskapet på sin väg mot Ivösjön. På etappen finns inga forsar där några lyft är nödvändiga. Det är bara att koppla av och njuta av färden som bjuder på en tropisk upplevelse och en känsla av att tiden har stått stilla. Längs sträckan finns två möjligheter till picknick och grillning. Vid Vången finns ett bord med bänkar under tak för upp till 16 personer. Här finns även två olika grillar. Bänk och bord under tak för 8 personer och grill finns även vid Tomsabron nedanför Humletorkan. Här lämnar ni också er kanot efter ni avslutat dagens kanottur.

Från kvarnen har ni en färd på 6 km i Holjeån innan ni når Ivösjön, Skånes största och vackraste sjö. Här finns gott om vikar och obebodda öar som inbjuder till strandhugg med picknick, sol och bad. Hitta er egen lilla ö med badvik där ni kan vistas helt ostört. På flera av öarna finns tillgång till grill, bänkar, bord och informationstavlor.

Vandrarhemmet som också inrymmer ett café är ett omtyckt besöksmål och en skönt avkopplande rastplats för dem som reser och upptäcker omgivningarna. Trakten var en gång centrum för Svensk humleodling. Här erbjuds gott kaffe med hembakat, öl bryggt på humle från egen odling och försäljning av konst och hantverk.

Ni avgör själv hur mycket ni vill paddla, koppla av vid Humletorken eller t.ex. ge er ut på upptäcktsfärd i norra Europas största bokskogar. Utöver kanotleden i Holjeån och Ivösjöns Arkipelag finns här flera olika naturleder för dem som vill vandra eller cykla.

I vandrarhemmet har ni eget rum med gemensamt kök, dusch och toalett. Grillplatser finns strax utanför.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA      Humletorkan 03

 

 

 

 

 

 

I paketet ingår: Övernattning på Humletorkans vandrarhem, frukost – självservering i pentryt, sängkläder, badlakan och handdukar, städning.
Kanoter med paddlar och flytvästar, packtunnor, kartor och ledbeskrivningar. Kanoter och utrustning ingår alla dagar. Transport till startplatsen vid Västanå kvarn och vi hämtar kanoten vid Humletorken när ni är klara sista dagen.
Möjlighet till att förlänga med flera dagar.

Pris:   (2 dagar/1 natt)       vuxen,   990 sek   –   barn,    590 sek (upp till 15 år)

Pris:   (extra dag/natt)       vuxen,  690 sek   –   barn,    475  sek

Vi har resegarantier genom Visita.

Villkor för bokning

Bokning och betalning

  • Förfrågan om bokning sker genom vår e-mail, info@wetlandi.se  eller Telefon: +46 735 314 314 Vi har inte alltid möjlighet att svara. Lämna då meddelande.
  • Vid bokning betalar ni 30% av den totala hyran i förskott. Resterande summa betalas vid ankomst. Kontant eller med kort. Vi tar Eurocard, Mastercard och Visa.
  • Bokningar kan göras under hela året.

Avbokning

Vid avbokning tidigare än 21 dagar före hyresdagen återbetalas det inbetalda hyresbeloppet med avdrag för 5% av den totala hyreskostnaden. Dock lägst 200 kr. Vid avbeställning 0 – 20 dagar före hyrsedagen återbetalas inget av bokningsavgiften, 30%.