+46(0)735-314 314 info@wetlandi.se

Robinson

Lev som Robinson på din egen ö.

Västanå bro     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Här finns många möjligheter att fly vardagsstressen för en upplevelse i vildmarken. Varför inte prova leva som Robinson Cruse på en egen ö i Ivösjön, Skånes största och vackraste sjö. Ett kanotäventyr för både par, familjer och grupper. Efter bara två timmar från Köpenhamn sitter ni strax vid er egen lägereld och njuter av Ivösjöns vackra vyer. Ni kommer enkelt hela vägen hit med offentliga transporter.

Din kanottur börjar med paddling i Holjeån som från norr slingrar sig genom landskapet på sin väg mot Ivösjön. Naturen närmast ån är till största delen helt orörd vilket ger dig en tropisk upplevelse och en tidlös känsla. På etappen finns inga forsar och några lyft är inte nödvändiga – det är bara att koppla av och njuta av färden.

I sjön finns gott om öar, spännande att utforska och många med möjlighet för sol, bad, picknick och camping. På några av öarna finns särskilda platser ordnade för camping med bord, bänkar och bålplatser där ni kan laga er mat och njuta av en mysig brasa på kvällen. Upplev tystnaden och de vackra vyerna när solen går ner över sjön.
Ivösjön är en utmärkt fiskesjö med stor artrikedom. Vanligast förekommande är gädda, abborre, olika sorters vitfiskar och laxfiskar. I de mörka och svala djuphålorna finns sällsynta små kräftdjur som är en kvarleva från den tid då Ivösjön var en del av Baltiska issjön.
Sjöns bevingade invånare utgör en brokig och variationsrik skara. Bland dem finner vi bl.a. fiskgjuse, storlom, rördrom, kungsfiskare och den enligt Linné vackraste – salskraken.

Wetlandi kanotcenter ligger vid Ivösjöns östra del och härifrån är det snabbt och enkelt att både ta sig ut till sjöns ö-värld och att paddla i Holjeån. För den som inte kommer med egen bil är det ändå enkelt komma hit. Strax intill centret finns bussplats med förbindelse till tåg i Bromölla vidare till t.ex. Malmö och Köpenhamn en gång/timmen.

Robinsonpaket

Två dagar och en natt, med paddling i både Holjeån och Ivösjön. För dem som vill stanna längre går det bra att lägga till så många dygn man vill. Kanotturen med start i Holjeån till vårt center är 12 km men sjön erbjuder stora möjligheter att paddla så mycket eller så lite ni vill. Här finns även möjlighet att kombinera med att vandra på någon av alla naturleder som finns i området.
Mer information:  Ivösjöns Arkipelag        Holjeåleden
bild-slatton    Linder II

 

 

 

 

 

 

Arkipelag Ivösjön - Tobias Delfin160     Eld Alfären

 

 

 

 

 

 Innehåll paket

  • Kanot för 2 – 3 personer med flytväst och paddlar
  • Campingpaket med tält, liggunderlag, campingkök (trangia), såg och yxa för ved, latrinspade, vattentät packtunna och säckar för sopsortering. 1 säck med ved.
  • Transporter till startplatsen Västanå kvarn, Holjeån. Transporten inkluderar både kanot, utrustning och personer.

Paketet är tillgängligt hela säsongen och är lämpligt för par, familjer och grupper upp till ca 25 personer.
För den som vill fiska krävs fiskekort för personer över 15 år. 50 kr/person och dag. Kan köpas vid Wetlandi center eller beställas här. Fiskekort Ivösjön

Pris                             Vuxen               Barn

2 dagar/1 natt              650 sek          475 sek
Extra dygn                   290 sek          225 sek

Priset gäller per person och moms, 20 %, är inkluderad.

 Bokning och betalning

  • Förfrågan om bokning sker genom vår e-mail, info@wetlandi.se  eller Telefon: +46 735 314 314 Vi har inte alltid möjlighet att svara. Lämna då meddelande.
  • Vid bokning betalar ni 30% av den totala hyran i förskott. Resterande summa betalas vid ankomst. Kontant eller med kort. Vi tar Eurocard, Mastercard och Visa.
  • Bokningar kan göras under hela året.

Avbokning

Vid avbokning tidigare än 21 dagar före hyresdagen återbetalas det inbetalda hyresbeloppet med avdrag för 5% av den totala hyreskostnaden. Dock lägst 200 kr. Vid avbeställning 0 – 20 dagar före hyrsedagen återbetalas inget av bokningsavgiften, 30%.