+46(0)44-961 00 info@wetlandi.se

Holjeåleden

Ån rinner i Holjeåns dalgång från Olofström till Ivösjön. Paddlingen vi erbjuder går från den gamla kvarnen i Näsum och hela vägen ut i Ivösjön.
Turen är cirka 7 km lång och tar 2-4 timmar beroende på pauser.

I Ivösjön finns flera öar där Wetlandi har ett antal lägerplatser med möjlighet för picknick, grill och övernattning. Ivösjöns Arkipelag.pdf
Fiske i Holjeån kräver fiskekort. Mer information och möjlighet köpa fiskekort finner ni här.

Från Näsum slingar sig ån i en djup fåra fram på sin väg mot Ivösjön. På etappen finns inga forsar och några lyft är inte nödvändiga. Det är bara att koppla av och njuta av färden som är lämplig för den ovane kanotisten, familjen, kompisgänget, företagsarrangemang och skolor.
Ni startar vid den gamla kvarnen i Näsum. Parkeringen vid startplatsen är endast för Wetlandis kunder och endast på anvisad plats. Längs sträckan finns två platser med möjlighet till picknick och grillning. Vid Rökeriet har vi en grillplatse med bord och bänkar för ca. 16 personer.
Bänk och bord under tak för 8 personer och grill finns även vid Tomsabron nedanför Humletorkans café och vandrarhem.

Tillsammans med Humletorkan kan vi arrangera hela paket för både familjen och större grupper med kanot, mat och övernattning. Vi har förslag på paket men gör också vad vi kan för att lösa era egna önskemål.

 

Transport och parkering.

Wetlandi ombesörjer transport av kanot. Se prislista för vad som ingår i de olika turförslagen. Turer och Priser 
Persontransport och eventuell utplacering av bil ombesörjes av kunden själv. I mån av tid gör vi allt vi kan för att hjälpa till. Buss går från Axeltorp till Näsum minst en gång i timmen. Startplatsen vid kvarnen ligger ca. 500 meter från busshållplatsen.
Vid stärkelsefabriken i Näsum finns en mindre parkering avsedd för Wetlandis kunder.
Det är inte tillåtet att nyttja parkering, iläggning och rastplatser om man inte har hyrt kanoterna från Wetlandi.

 

Tänk på Allemansrätten och elda säkert!

Ta hänsyn och var rädd om naturen när ni paddlar. Allemansrätt vid paddling.pdf  
I foldern Eldning och allemansrätt får du veta mer om när du får och inte får elda i naturen och hur du gör det på ett säkert sätt.
Eldning och Allemansrätt.pdf